Coolselector®2: Yksinkertaista vaikea suunnitteluvaihe – lataa yksi ohjelma, joka hoitaa kaiken

"Coolselector®2-ohjelman todellinen vahvuus on siinä, että se tekee monimutkaisesta tehtävästä yksinkertaisen. Ohjelma suorittaa kaikki laskennat nopeasti, kerää tiedot parhaista tietolähteistä ja esittää ne selkeässä graafisessa muodossa. Se on korvaamaton apuväline kylmätekniikan projektien suunnittelussa.”

— 12. tammikuuta 2016 Julkaisija Danfoss

Kaikki järjestelmäsuunnittelijat, urakoitsijat ja insinöörit tietävät kuinka työlästä kylmäjärjestelmien ja ilmastointiratkaisujen suunnittelu on. Prosessi sujuu saumattomasti ja lopputulos on luotettava vain, kun komponentit valitaan ja mitoitetaan oikein, ja raportit sekä tekniset tiedot tukevat toisiaan. Danfossin uusi kylmäkomponenttien valintaohjelma Coolselector®2 kattaa järjestelmäsuunnittelun kaikki vaiheet. Se on helppokäyttöinen kokonaisratkaisu. Teollisuusstandardien mukainen Coolselector®2 laatii tarkat laskelmat ja helpottaa komponenttien valintaa. Se on älykäs työkalu teollisten ja kaupallisten kylmäjärjestelmien sekä ilmastoinnin jäähdytysratkaisujen suunnittelun kaikkiin vaiheisiin.

Ohjelma latautuu hetkessä käyttövalmiiksi 

Coolselector®2 latautuu muutamassa sekunnissa ja on käyttövalmis parissa minuutissa. Kattavat tiedot ja helppokäyttöiset toiminnot ovat käytössä niin nopeasti, ettei käyttäjän kahvikaan ehdi jäähtyä.

Ohjelma tukee käyttäjää järjestelmäsuunnittelun kolmessa tärkeimmässä vaiheessa:
1. Laatii järjestelmäsuunnittelussa tarvittavat laskelmat.
2. Valitsee tehovaatimuksia vastaavien komponenttien tuotenumerot.
3. Luo vaadittavat dokumentit ja raportit automaattisesti.

Ohjelma sisältää Danfossin kylmä- ja ilmastoinnin jäähdytystuotteiden koko tuotevalikoiman ja niihin liittyvät dokumentit. Kaikki tuotetiedot ovat selattavissa ja tuotteiden vertailu on helppoa. Helppokäyttöisen valintaohjelman kaikki toiminnot ovat suunnittelijan käytössä ensimmäisestä painalluksesta loppuraporttiin saakka. Ohjelma ehdottaa komponentteja, varoittaa tarpeen mukaan ja analysoi tehotiedot. Kaikista tuotteista voi muutamalla hiiren napsautuksella laatia kattavan raportin tuotteen suorituskyvystä.

 

Valitse ja laske ...

Coolselector®2- ohjelma on erinomainen työkalu kaikenkokoisten kylmäjärjestelmien suunnitteluun: kuivahöyrysteisistä järjestelmistä suuriin teollisen kylmän pumppukiertoisiin järjestelmiin. Siksi se on paras valintaohjelma kaikille kylmätekniikan ja ilmastoinnin jäähdytyksen asiantuntijoille.

Se korvaa kaikki aiemmin julkaistut Danfossin kylmätekniikan laskenta- ja valintaohjelmat sisältäen myös kaupalliset kompressorit ja koneikot.

Ohjelma ehdottaa käyttäjälle käyttötarkoitukseen parhaiten sopivat komponentit koko prosessin ajan. Se valitsee komponentit erilaisten parametrien, kuten jäähdytystehon, kylmäaineen, höyrystymis- ja lauhtumislämpötilan tai jonkin muun kylmäjärjestelmien kriittisen ominaisuuden mukaan.

 

..... Vie ja tallenna

Ohjelma tekee laskelmat ja valitsee sopivat komponentit. Sen lisäksi se tallentaa projektin tiedot tulevaa käyttöä varten. Coolselector®2 -ohjelman kaikki tiedot on helppo tallentaa sopivassa tiedostomuodossa suoraan projektikansioon. Kun tiedot löytyvät nopeasti selkeistä projektikohtaisista kansioista,järjestelmäsuunnittelijan työ helpottuu.

Projektin tiedot ja dokumentit pysyvät tallessa, vaikka seuraava päivitys olisi ajankohtaista vasta 10 vuoden kuluttua. Myös tuotannosta poistuneiden komponenttien tärkeimpiä tietoja voi tutkia ja muokata.

 

Käyttäjän tarpeisiin räätälöity ratkaisu

Norbert Blatz on Danfossin kansainvälinen Application Manager. Hän on ollut mukana kehittämässä Coolselector®2-ohjelmaa ja pitää ohjelman valttina helppokäyttöisyyttä: ”Coolselector®2 räätälöidään moduuleista, joten se on erittäin helppokäyttöinen,
joustava ja vaivaton ylläpitää. Siihen on myös helppo lisätä uusia tuotteita ja järjestelmäsuunnittelua tehostavia toimintoja.”

Ohjelma esittää kaikki laskentatulokset selkeällä tavalla – käyttövalmiina. Esimerkiksi painehäviö ja teholaskelmat, putken ja venttiilin rakenne ja komponentin tehoa kuvaavat raportit esitetään kaavioina.

Lähes kaikki laskennassa käytettävät asetukset voi määrittää asiakaskohtaisesti. Laskenta-arvot voi tarvittaessa nollata, ja tietystä komponentista voi suorittaa testilaskelmia. Norbert lisää: ”Ohjelma ottaa laskelmissa huomioon järjestelmän kaikki osat. Käyttökielen ja yksiköt voi valita useista vaihtoehdoista. Ohjelma etsii komponentit Danfossin koko tuotevalikoimasta ja laatii tarvittavat dokumentit. Se tekee kaikki järjestelmäsuunnitteluun liittyvät laskelmat. Laskelmat voivat siis sisältää myös muiden valmistajien tuotteita.”

 

Luotettavat tiedot ja laskentatulokset

Luotettavuus on tärkeintä kaikenkokoisten järjestelmien suunnittelussa. Coolselector®2 ohjaa käyttäjää valitsemaan markkinoiden parhaat tuotteet ja etsii uusimman version, kun verkkoyhteys on muodostettu. Laskentatulokseen ja ohjelman suunnitteleman järjestelmän turvallisuuteen voi luottaa.

Ohjelma tekee puolueettomat laskelmat käyttäjän määrittämien ehtojen tai vakio-olosuhteiden perusteella. Esimerkiksi painehäviön ensimmäisen faasin laskelmat ovat standardin EN 60534-2-1 mukaisia.

Asiakkailta vain hyvää palautetta


Joris Kortstee toimii Danfossin teollisen kylmän myyntipäällikkönä. Hän on jo kuullut markkinoilta ensimmäiset mielipiteet: ”Asiakkaat ovat harvinaisen yksimielisiä ohjelmasta. Se on saanut pelkästään hyvää palautetta. Maailma muuttuu nopeasti, ja insinöörien on pystyttävä toimittamaan luotettavia järjestelmäsuunnitelmia nopeasti – jopa muutaman viikon kuluessa määrittelypalaverista. Coolselector®2 helpottaa suunnitteluvaiheen työpaineita, ja siksi asiakkaat ovat suhtautuneet erittäin positiivisesti tähän kätevään ja hyödylliseen ohjelmaan.”

Ohjelmistoon lisätään myöhemmässä vaiheessa CO2-komponentteja ja uusia tuotteita. Joris Kortstee arvioi, että ohjelma tulee muuttamaan järjestelmäsuunnittelijoiden työn heti ensimmäisestä käyttöpäivästä alkaen: ”Monimutkaisten laskelmien ja hankalasti laadittavien raporttien aika on ohi. Ohjelma takaa sekä työn sujuvuuden että parhaan lopputuloksen. Olemme ylpeitä saamastamme palautteesta ja haluamme tarjota asiakkaillemme erinomaisen valintaohjelman järjestelmäsuunnittelua varten vuosiksi eteenpäin.”

 

Ohjelman sisältämät komponentit

 • Venttiilit
 • Putket
 • Kompressorit ja koneikot
 • Mekaaniset säätimet
 • Elektroniset säätimet
 • Tulossa pian: CO2-komponentit
Ominaisuudet ja edut

 • Selkeä valinta- ja laskentaohjelma urakoitsijoiden ja järjestelmäsuunnittelijoiden tarpeisiin
 • Käytettävissä on Danfossin koko tuotevalikoiman tiedot ja niihin liittyvät dokumentit
 • Painehäviö esitetään kaaviokuvana
 • Teho ja hyötysuhde esitetään kaaviokuvana
 • Magneetti- ja takaiskuventtiilien osakuormien korrelaatiokertoimet ja varoitukset
 • Valittujen komponenttien tallennus tulevia projekteja varten. Raporttien luonti ja tallennus PDF-,
  Word-, Excel- tai PowerPoint-tiedostoon muutamalla napsautuksella
 • Vienti- ja jakamistoiminnot
 • Automaattiset versiopäivitykset

 Ohjelman tiedot

 • Voidaan asentaa eri käyttöjärjestelmiin, esim. Windows XP-, Windows 7- ja Windows 8 -käyttöjärjestelmään sekä palvelinratkaisuihin
 • Asentamiseen ei tarvita järjestelmänvalvojan oikeuksia
 • Ohjelma hyödyntää oletusarvoisesti ASERCOMin Aserep-kylmäainekirjastoa, mutta ohjelmaan voidaan asentaa myös Refprop (vaatii lisenssin)
 

   

   

  Sosiaalinen media

  Danfoss Cool on virallinen sosiaalisen median kanavamme. Osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa

  Coolselector®2 - Selkeä ohjelma kylmäkomponenttien valintaan

  Coolselector®2 on markkinoiden selkein ammattilaisille suunnattu työkalu, jolla kaikkien kaupallisten kylmäjärjestelmien ja teollisen kylmän projektien suunnittelu käy kädenkäänteessä. Ainutlaatuinen työkalu yksinkertaistaa hankalatkin projektit. Ohjelmisto on aina käytettävissä, sillä se toimii sekä online että offline.

  Haluatko tietää lisää?

  Kiinnostaako asia sinua ja haluat tietää aiheesta lisää? Lähetä meille sähköpostia ja otamme sinuun yhteyttä.

   

  Ole sosiaalinen Osallistu

  Haluatko olla meihin yhteydessä?

  Tutustu meihin ja osallistu keskusteluun