Pienen kylän suuri vaikutus ilmastonsuojeluun

Pieni Großbardorfin kylä Saksassa tuottaa sähköenergiaa valosähköisten (PV) aurinkopaneeleiden sekä biokaasun yhteistuotannolla. Lisäksi se myy ylijäävää sähköä. Danfossin tekniikan ansiosta voimalaitoksen liikalämpö voidaan käyttää optimaalisesti lämmitykseen ja käyttöveden tuottamiseen.

— 16. huhtikuuta 2015 Julkaisija Danfoss

Unterfrankenin hallintopiirissä sijaitseva Großbardorf näyttää, kuinka pienet yhteisöt voivat saavuttaa suuria asioita. Tällä 950 asukkaan kylällä on oma biokaasulaitos, jota pyörittävät alueen omat maanviljelijät. Sähköenergia tuotetaan kytketyssä lämmön ja sähkön yhteistuotantolaitoksessa (CHP). Yhdessä suuresta aurinkokennojärjestelmästä saadun sähkön kanssa kylä tuottaa neljä kertaa enemmän energiaa kuin se itse kuluttaa, ja voi myydä ylijäävän energian.

Biokaasulaitoksen tuottaman lämmön ja sähkön yhteistuotannosta ylijäävä lämpö varastoidaan kuusi kilometriä pitkään paikalliseen lämmitysverkkoon, ja sillä lämmitetään koulu, kunnantalo, päiväkoti, kirkko, pappila ja yli 110 yksityistä asuintaloa ympäristöystävällisesti. Danfossin tekniikkaa käytetään lämpöenergian tuottamiseen lämmitysverkosta yksittäisille asiakkaille. 150 Danfossin lämmönjakokeskusta on kytketty yhteen, ja ne takaavat optimaalisen ja tehokkaan lämmönjakelun jopa 15 % energiasäästöillä. 

Danfoss kykenee näin tarjoamaan parempaa energiatehokkuutta ja vähentämään CO2-päästöjä, jolloin asiakkaat voivat nauttia mukavammasta elinympäristöstä ja alhaisemmista kustannuksista.

 

Ole sosiaalinen Osallistu

Haluatko olla meihin yhteydessä?

Tutustu meihin ja osallistu keskusteluun