Kestävyyttä ja tehokkuutta ankarissa olosuhteissa

Ruotsalainen metsänhoitolaitteiden valmistaja Gremo suostui kokeilemaan uutta Danfossin hydraulitekniikkaa kuormatraktorissaan, jota käytetään puiden keräämiseen, kuormaamiseen ja purkamiseen metsässä. Vuoden kokeilun jälkeen tuottavuus on nousussa ja polttoaineen kulutus laskussa.

— 30. maaliskuuta 2015 Julkaisija Danfoss

Gremo 1050 -kuormatraktorin avatessa polkua ruotsalaisessa metsässä metsäkoneen käyttäjät hyötyvät nyt sujuvammasta ja tarkemmasta nosturin hallinnasta, lähes tärisemättömästä ohjaimesta ja luotettavammista toiminnoista.

Testattuaan vuoden Danfossin uutta hydrauliikkaratkaisua, PVX-proportionaaliventtiiliä, ruotsalaisen konevalmistajan johtopäätös on selkeä: Tuottavuus on nousussa ja polttoaineen kulutus laskussa.

Venttiili ohjaa nosturin eri liikkeitä hydraulivirralla ja -paineella. Kun siihen yhdistetään patentilla suojatut integroidut anturit ja ohjelmistotekniikka, se tarjoaa uskomattoman tarkkuuden, nopean reaktioajan ja välittömästi säädeltävät asetukset.

6 000 tunnin ruotsalaisissa metsissä suoritetun kenttätestauksen lisäksi Danfoss on tehnyt sarjan vertaavia kokeiluja. Pätevät koneenkäyttäjät ovat testanneet kuormatraktoreja, ensin niille alunperin tarkoitetulla perinteisellä venttiilillä, ja sitten PVX-venttiilillä. Kokeilut osoittivat, että koneenkäyttäjä kykenee keräämään, kuormaamaan ja purkamaan 16 % enemmän puutavaraa perävaunuun käyttämällä 25 % vähemmän polttoainetta.

Ruotsin 28 miljoonan hehtaarin metsäalueen hallinnassa tällaiset ominaisuudet ovat hyödyllisiä, jos ne ovat kaiken lisäksi kestäviä. Kuormatraktorien on kestettävä raskaan työympäristön aiheuttamia haasteita. Yksin metsässä olevan koneenkäyttäjän tulee luottaa siihen, että kone hoitaa työnsä ja olla varma, että hän pääsee kotiin työpäivän päätteeksi, vaikka koneeseen tulisi tekninen vika. Uuden hydrauliikkaratkaisun kestävyyden varmistamiseksi venttiili on altistettu kaikille äärimmäisille käyttöolosuhteille, ja koneenkäyttäjien palaute on ollut positiivista.

 

Ole sosiaalinen Osallistu

Haluatko olla meihin yhteydessä?

Tutustu meihin ja osallistu keskusteluun