Hampurin uusi kaupunginosa asettaa uudet vihreät normit

Saksan Hampurin keskustaan on rakennettu uusi kaupunginosa, HafenCity. Kyseessä on Euroopan tämän hetken suurin kaupunginsisäinen kehitysprojekti. Se asettaa uudet normit vihreälle ajattelulle, sillä kaupunkisuunnittelijat ovat valinneet kestävästi ja taloudellisesti hyödyllisimmät Danfossin tekniikoita hyödyntävät ratkaisut.

— 10. helmikuuta 2015 Julkaisija Danfoss

Ratkaisut pitävät virrankulutuksen sekä lämmityksen ja jäähdytyksen aiheuttaman kulutuksen mahdollisimman alhaisina rakennuksissa ja toimitusjärjestelmissä. Kaikki rakennukset käyttävät esimerkiksi kaukolämmitystä, jota tuotetaan lämmön ja sähkön yhteistuotantolaitoksilla. Lämmön ja sähkön yhdistelmällä varmistetaan, että sähkölaitosten tuottama liikalämpö lämmittää HafenCityn rakennukset ilman, että liikalämpö menee hukkaan. Tällä tavoin primäärienergiasta käytetään 90 %. Sama konsepti voitaisiin helposti laajentaa muiden asuinalueiden ja kaupunkien käyttöön. Verrattuna perinteisiin fossiilisiin lämmönlähteisiin tällä ratkaisulla säästetään vuosittain 3,7 miljoonaa euroa polttoainekustannuksissa ja 14 000 tonnia CO2-päästöissä. 

Kaukolämmitys jaetaan HafenCityn rakennuksiin Danfossin aliasemien ja kotitalouden kuumavesijärjestelmien kautta, millä varmistetaan että jokainen kilowatti energiaa käytetään mahdollisimman tehokkaasti. Rakennukset on varustettu myös muilla Danfossin tekniikoilla, jotka hallitsevat lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmien energiankulutusta ja tarjoavat mukavan huoneilman. 

Kaikki tämä auttaa Hampuria toteuttamaan HafenCityyn kohdistamansa visiot ja saavuttamaan vuodelle 2020 asettamansa tavoitteen CO2-päästöjen vähentämisestä 40 prosentilla. 19 % Hampurin kaikista kotitalouksista lämmitetään kaukolämmöllä, verrattuna 13 prosenttiin Saksan muissa osissa. Poliitikot ovat ilmoittaneet, että kaukolämmitysinfrastruktuuria laajennetaan; heidän tarkoituksenaan on kytkeä 50 000 kotitaloutta kaukolämpöverkkoon vuoteen 2020 mennessä.

 

 

Ole sosiaalinen Osallistu

Haluatko olla meihin yhteydessä?

Tutustu meihin ja osallistu keskusteluun