Tehokasta virvoitusjuomatuotantoa Brasiliassa

Spaipa S/A ‒ Indústria Brasileira de Bebidas (Brazilian Beverage Industry) valmistaa Coca-Cola-tuotteita ja jakelee niitä Paranán ja São Paulon osavaltioihin sekä Heinekenin tuotteita koko Brasilian alueelle.

— 7. elokuuta 2014 Julkaisija Danfoss

Maringán uuden tehtaan päivitysten myötä yritys kasvatti kapasiteettiaan 122 %:lla 353 miljoonasta litrasta 784 miljoonaan litraan vuodessa. Tämä on osittain Danfossin tarjoaman räätälöidyn ratkaisun ansiota, johon kuuluu VLT® OneGearDriven käyttäminen kuljetus- ja kuljetinjärjestelmässä. 


Pullotuslinjojen kuljettimet ovat yhtä tärkeitä juomateollisuudessa. Samalla kun ne mahdollistavat materiaalin kerääntymisen, niiden on myös säilytettävä tasainen rytmi liukuhihnalla, erityisesti silloin jos kone pysähtyy jostain syystä. Kaikki voivat kuvitella, mitä tapahtuu, jos tuhansia pulloja kuljettava kuljetin pysähtyisi yhtäkkiä.

Spaipa etsi veden- ja energiankulutusta pienentäviä ja tehokkuutta lisääviä ratkaisuja. Danfoss tarjosi heille ratkaisun, joka oli kaikkien ruoka- ja juomateollisuuden asettamien hygieniavaatimusten mukainen.

Tuottavuuden parantamisen lisäksi ratkaisu auttoi Spaipaa säästämään luonnonresursseja. Se säästi jopa 25 % sähkön käytössä ja vähensi vedenkulutusta kuljettimien puhdistuksessa.

Tehdas leikkasi hyvin lyhyen ajan kuluessa ylläpitokustannuksensa 90 prosentilla ja lisäsi kuljettimien käytettävyyttä kahdeksalla tunnilla vuodessa, mikä tarkoittaa 300 000 pulloa enemmän vuositasolla. Tämä järjestelmä vaikutti huomattavasti myös hygieeniseen suunnitteluun, eli kuljettimet voidaan nyt puhdistaa kokonaan tehtaalla (hihnat ja moottorit).

 

 

Ole sosiaalinen Osallistu

Haluatko olla meihin yhteydessä?

Tutustu meihin ja osallistu keskusteluun