Danfossin tuotteita 100-prosenttisesti vihreässä norjalaisessa supermarketissa

Norjan Trondheimissa sijaitseva REMA 1000 -supermarket eroaa useimmista muista elintarvikeliikkeistä. Se on 100-prosenttisesti vihreä ja varustettu Danfossin innovatiivisella ratkaisulla, joka auttaa kauppaa saavuttamaan 30 % energiansäästön.

— 8. elokuuta 2014 Julkaisija Danfoss

REMA 1000 näyttää tavalliselta supermarketilta, mutta siihen yhtäläisyydet päättyvätkin: supermarketissa on ruohoa kasvava katto, ilmaverhoilla varustettu sisäänkäynti, neljä 170 metriä syvää energiakaivoa, ja rakennuksen ulkopuolella on erikoispaneelit, jotka varmistavat luonnonvalon mahdollisimman tehokkaan käytön rakennuksen sisällä.

Ja mikä tärkeintä, REMA 1000 -supermarketin vihreys näkyy etenkin energiasäästöissä: supermarket käyttää täysin uutta hiilidioksidiin perustuvaa lämmön talteenottojärjestelmää. Uuden idean perusajatuksena on, että jäähdytysjärjestelmä toimii myös lämpöpumppuna talvella ja jäähdyttää ilmankäsittely-yksikköä kesällä. 

Jäähdytysjärjestelmien tuottama liikalämpö käytetään lattialämmitykseen, tuuletusyksikköön menevän ilman lämmittämiseen ja jalkakäytävillä olevan lumen ja jään sulattamiseen Norjan kylmien talvien aikana.

Ratkaisun ansiosta supermarket vähensi energiankulutustaan 30 prosentilla.

 

Ole sosiaalinen Osallistu

Haluatko olla meihin yhteydessä?

Tutustu meihin ja osallistu keskusteluun