Danfossin uusi ratkaisu tehostaa COjäähdytystä kaikissa ilmastoissa

co2_adaptive_liquid_management CO₂ Adaptive Liquid Management

- 15. lokakuuta 2018 Julkaisija Danfoss Cooling

Danfossin uusi CO2 Adaptive Liquid Management (CALM) -ratkaisu laajentaa CO2-jäähdytysratkaisujen valikoimaa kaikissa elintarvikkeiden vähittäiskaupan käyttösovelluksissa. CALM sisältää uraauurtavan uuden neste-ejektorin sekä innovatiivisen kalustesäädinalgoritmin (Adaptive Liquid Control (ALC)), joka takaa optimaalisen nesteenhallinnan. CALM-ratkaisun myötä Danfossin CO2-tuotevalikoima sisältää nyt ratkaisuja kaikille järjestelmätyypeille, kaikenkokoisiin myymälöihin ja kaikkiin ilmastoihin.

Uusi CO2 Adaptive Liquid Management (CALM) -ratkaisu mahdollistaa höyrystimen koko pinnan hyödyntämisen myymäläkalusteissa ja kylmähuoneissa ja lisää energian säästöä CO2-jäähdytyksen avulla kaikissa myymälöissä. CALM on kokonaisratkaisu; älykkäiden kaluste- ja koneikkosäädinten ja järjestelmänhallinnan lisäksi se sisältää kaksi uraauurtavaa Danfoss-innovaatiota: neste-ejektorin ja Adaptive Liquid Control -kalustesäädinalgoritmin.

Uusi neste-ejektori täydentää Danfossin Multi Ejector SolutionTM -tuotevalikoiman

CALM-ratkaisun mukana Danfoss esittelee uuden neste-ejektorin, joka voi optimoida ja parantaa jokaista transkriittistä CO2-boosteria tai rinnakkaiskompressiota käyttävää jäähdytysjärjestelmää. Danfossin nykyisen ejektoritarjonnan tavoin neste-ejektori saa tehonsa kaasunjäähdyttimen paisuntaenergiasta mutta käyttää sitä nesteen poistamiseen imupuolelta. Koska neste-ejektori tarvitsee toimintaansa hyvin vähän energiaa, se on tehokas kaikissa ympäristön lämpötiloissa, mikä tekee siitä todella maailmanlaajuisen optimointiratkaisun mihin tahansa ilmastoon.

"Uusi neste-ejektori vahvistaa Danfossin ejektorivalikoimaa", Danfossin tuotepäällikkö Przemyslaw Kalinski kommentoi. "Meillä on nyt ejektoriratkaisu kaikkiin ilmastoihin, CO2-järjestelmiin ja järjestelmäkokoihin. Lyhyesti sanottuna: tehokas CO2-jäähdytysratkaisu kaikille."

Adaptive Liquid Control -algoritmi optimoi höyrystimen säädön

Koska neste-ejektori suojaa kompressoreita poistamatta nestettä imupuolelta, uusi Adaptive Liquid Control (ALC) -kalustesäädinalgoritmi pystyy lisäämään turvallisesti höyrystimen hyödyntämistä ruiskuttamalla enemmän jäähdytysainetta ja nostaen siten höyrystymislämpötilaa ja säätämällä tulistuksen lähelle nollaa. Tämän seurauksena höyrystimen suorituskyky optimoituu, imupaine kasvaa ja kompressorit kuluttavat vähemmän energiaa.
"Adaptiivinen tulistuksen säätöalgoritmi (Minimum Stable Superheat, MSS) on toki tehokkain ja vakain ratkaisu ruiskutuksen säätämiseen kuivahöyrystyksen avulla, mutta Adaptive Liquid Control (adaptiivinen nesteen säätö) on tehokkain ja vakain algoritmi nesteen säätöön esimerkiksi transkriittisissä CO2-järjestelmissä", sanoo Danfossin tuotepäällikkö Ejnar Luckmann.

CALM tuo merkittäviä energian ja muiden kustannusten säästöjä

Höyrystymislämpötiloja nostamalla voidaan säästää huomattavia energiamääriä, koska suurempi imupaine pienentää kompressoreihin kohdistuvaa kuormitusta. Adaptive Liquid Control -algoritmi voi tyypillisesti säästää jopa 5 % energiaa adaptiivisiin tulistuksen säätöalgoritmiratkaisuihin verrattuna ja kaksi kertaa niin paljon verrattuna ratkaisuihin, joissa on kiinteä tulistus.

CALM-ratkaisu varmistaa myös ostohintainvestointien pienenemisen. Esimerkiksi pienempi nesteenerotin riittää imuputken rajallisen nestemäärän käsittelyyn. Myös kompressorin tehontarve pienentyy, jolloin voidaan asentaa pienempiä tai vähemmän kompressoreita.

"We Love CO2": Danfoss pyrkii tekemään uusiin kylmäaineisiin siirtymisestä totta

Kylmäaineita koskevan lainsäädännön tiukentuessa ja ilmastonmuutoksen vaikutusten näkyessä yhä selvemmin siirtyminen ilmastoystävällisiin kylmäaineisiin on keskeinen prioriteetti. Tuhannet CO2-jäähdytyskokoonpanot todistavat, että Danfossin komponentit voivat auttaa asiakkaita tässä siirtymässä ja säästää samalla energiaa ja vaarantamatta elintarvikkeiden turvallisuutta ja luotettavuutta. CALM-ratkaisun myötä Danfoss tarjoaa nyt entistäkin suuremman valikoiman CO2-ratkaisuja kaikille ilmastovyöhykkeille ja kaikenkokoisiin myymälöihin, auttaen yrityksiä siirtymään uusiin kylmäaineisiin kaikkialla maailmassa.

"Nämä edut ovat nyt loppukäyttäjien ulottuvilla kaikkialla maailmassa, ja tämä on suuri askel eteenpäin ilmastoa hyödyttävien ratkaisujen kehittämisessä. Olemme ylpeitä voidessamme sanoa: We love CO2, ja toivomme, että maailman elintarvikkeiden vähittäiskaupan alalla toimivat päättäjät ryhtyvät yhdessä kanssamme toteuttamaan siirtymistä uusiin kylmäaineisiin", sanoo projektin lanseerauksesta vastaava johtaja Anja Sofie Meiner Jansen.

 

 

Ole sosiaalinen Osallistu

Haluatko olla meihin yhteydessä?

Tutustu meihin ja osallistu keskusteluun