Uudet 8.5 TR- ja 11 TR -mallien kierrossäädettävät, IDV-teknologialla varustetut kompressorit

vzh-in-close-control2 Uutta tehokkkuutta veden jäähdytyskoneistoihin/kattoyksiköihin sekä IT-tilojen ilmastointiin

- 30. lokakuuta 2018 Julkaisija Danfoss Cooling

Danfoss on lisännyt suosittuun VZH-mallistoonsa uudet 8.5 TR- ja 11 TR (*) -mallien kierrossäädettävät, IDV-teknologialla (**) varustetut kompressorit, jotka tarjoavat kaupallisten jäähdytyslaitteiden valmistajille kattavimman valikoiman kierrossäädettäviä scroll-kompressoreita, joissa on HVAC-järjestelmiin sopivat taajuusmuuttajat.

Uudet kierrossäädettävät scroll-kompressorit ovat ihanteellisia erityisesti datakeskusten kattoyksiköihin ja suljettuihin ohjausyksiköihin, joissa ne mahdollistavat tarkan ja tehokkaan jäähdytyksen.

Ne sopivat loistavasti myös kattoyksiköihin, auttaen valmistajia täyttämään uusien, lämmityskautta ja osakuorman tehokkuutta koskevien haastavien standardien (IEER) vaatimukset, kuten vuonna 2023 voimaan tulevat Yhdysvaltain energiaministeriön energiansäästömääräykset. Samoin jäähdytinten osalta Danfossin VZH-mallisto mahdollistaa OEM-valmistajille kilpailukykyisten järjestelmien kehittämisen, jotka ylittävät vuonna 2021 voimaan tulevat vaativat Ecodesign Lot21 -tavoitteet.

 

vzh067f-and-drive-0j4a1139 Danfoss Commercial Compressors -yksikön markkinointijohtaja Luigi Zamana sanoo: "Laajennettu VZH-mallisto tarjoaa OEM-valmistajille mahdollisuuden työskennellä yhden testatun ennalta hyväksyttyjen kierrossäädettävien kompressori- ja taajuusmuuttajapakettien toimittajan kanssa, jonka tuotteissa on 4 TR -mallista 26 TR -malliin scroll-teknologia ja 60 TR -mallista 400 TR -malliin öljytön Turbocor-teknologia.
Danfossin ansiosta tarjolla on nykyään enemmän vaihtoehtoja energiatehokkaisiin ratkaisuihin, täsmälliseen jäähdytykseen ja ylivoimaiseen mukavuuteen. Danfoss mahdollistaa todelliset suunnittelustrategiat valikoimamme erilaisilla kompressoriteknologioilla, pitäen mielessä järjestelmän elinkaaren kokonaiskustannukset."

(*) @ ARI-olosuhteet, täysi nopeus (110 RPS)
(**): Välipaineventtiili parempaan osakuorman tehokkuuteen

Vaihtuva nopeus välipaineventtiileillä: avain kausittaiseen energiatehokkuuteen (SEER), integroituun osakuorma-arvoon (IPLV) ja IEER-standardeihin.


Maailmanlaajuisesti energiatehokkuusvaatimukset perustuvat yhä useammin kausittaisiin energiatehokkuustoimiin, kuten kausittainen energiatehokkuus (SEER), integroitu energiatehokkuus (IEER) ja integroitu osakuorma-arvo (IPLV). Nämä standardit on suunniteltu heijastamaan paremmin todellista keskiarvo- ja vuosikuormitusprofiilia.

Siksi jäähdytyslaitteiden valmistajat joutuvat työskentelemään paineen alla pyrkiessään parantamaan osakuormatehokkuutta siten, että se täyttäisi Yhdysvaltojen DoE-vaatimukset, Kiinan IPLV- ja APF-vaatimukset sekä EU:n Ecodesign-määräysten vaatimukset, ja jatkamaan yksiköiden myyntiä maailman suurilla markkinoilla.

Koska kierrossäädettävillä kompressoreilla voidaan jatkuvasti säätää kapasiteettia, niitä arvostetaan tärkeänä tekijänä tähän haasteeseen vastaamisessa.

Danfossin VZH-merkkiset scroll-kompressorit tarjoavat kuitenkin vielä enemmän. Niissä on välipaineventtiilit (IDV), jotka estävät ylipainehäviöt, jotka vaarantavat tehokkuuden tavallisessa scroll-teknologiassa osakuormaolosuhteissa. Tämä johtaa merkittävään parannukseen integroiduissa tehokkuustuloksissa. Tehokkuutta parantaa edelleen VZH-mallisto, jossa käytettävä uusin kestomagneettimoottoriteknologia auttaa vähentämään sähkönkulutusta kaikissa käyttöolosuhteissa.

Räätälöity kattoyksiköille ja suljetuille IT-ohjausjärjestelmille

Energiatehokkuus on erityisen tärkeää datakeskusten jäähdytyssovelluksissa. Kun jäähdytystarve on ympärivuorokautista ympäri vuoden, sähkönkulutuksen asteittaisella vähenemisellä on suhteettoman suuri vaikutus sähkölaskuihin – mikä antaa välipaineventtiileille selkeän roolin datakeskusten kestävyyden lisääjinä. Välipaineventtiilit tekevät todellakin järjestelmästä paljon tehokkaamman samalla jäähdytyskapasiteetilla etenkin silloin, kun höyrystymislämpötilat ovat hyvin korkeita (painesuhteet matalia), mikä on tyypillistä datakeskusten toiminnalle.

Palvelinten luotettava toiminta edellyttää kuitenkin tarkkoja olosuhteita, ja kierrossäädettävä teknologia tarjoaa ylivoimaisen kyvyn saavuttaa kapea, 0,3 °C:n lämpötila-alue tinkimättä PUE-energiatehokkuusarvosta (PUE).

Tämä ja VZH:n käyttöalue sekä kompressorien kyky toimia monenlaisissa olosuhteissa tekevät niistä ilmiselvän valinnan IT-laitteiden suljettuihin ohjausjärjestelmiin – sekä kattoyksiköihin markkinoilla, joilla kausittainen tehokkuus on ensisijaisen tärkeää.

Ennalta hyväksytyt paketit nopeuttavat markkinoilletuontia

On tärkeää, että Danfoss pystyy toimittamaan sopivankokoisia kompressoreita ja taajuusmuuttajia yhteensovitettuna, ennalta hyväksyttynä ja sertifioituna pakettina.

Tämä nopeuttaa huomattavasti kehitysprosessia, niin että OEM-valmistajat, joilla on kiire täyttää uudet ympäristövaatimukset, pystyvät tuomaan uudet, tehokkaammat yksiköt markkinoille nopeammin.

Luigi Zamana jatkaa: "Olemme alusta lähtien saaneet vahvan maineen ennalta hyväksyttyjen kompressori- ja taajuusmuuttajapakettien toimittajana. Tiedämme, että OEM-asiakkaamme arvostavat sitä, että yhdistämme tämän tietotaidon tehdäksemme heidän kehitysprosessistaan nopeamman, helpomman ja luotettavamman, joten olemme tyytyväisiä voidessamme tarjota täydellisesti yhteensovitetun paketin."

F-kaasuvaatimusten mukainen – ja suunnitelmissa vielä pienempi GWP-arvo

Tällä hetkellä VZH-kompressorit on hyväksytty käytettäviksi R410A-kylmäaineen kanssa, joka on yksi suosituimmista kylmäaineista HVAC- ja datakeskussovelluksissa.

Jos vaikutus ilmaston lämpenemiseen (GWP) on alle 2500, F-kaasujen käytön vähentäminen ei vaikuta R410A-kylmäaineeseen lyhyellä aikavälillä. Samalla Danfossin sitoutuminen vaihtoehtoihin, joiden vaikutus ilmaston lämpenemiseen on pienempi – mukaan lukien sen uusi, 3 000 m2:n testauslaitos herkästi syttyville kylmäaineille – tarkoittaa, että yhtiö on laatinut selkeän suunnitelman turvalliselle ja hallitulle siirtymiselle, ennen kuin vähentäminen käynnistyy toden teolla.

Luigi Zamana lisää: "Autamme Danfossilla HVAC-insinöörejä heidän suurimpien ympäristöhaasteidensa – kausittaisen energiatehokkuuden ja F-kaasun – ratkaisemisessa kestävän ja kustannustehokkaan teknologian ja kylmäainevaihtoehtojen avulla.

Me olimme pioneereja öljyttömien kompressorien ja kierrossäädettävän invertteritekniikan kehittämisessä, joten meillä on kokemus, tuki ja testattu luotettavuus, joilla voimme auttaa valmistajia tarjoamaan suunnittelijoille heidän odottamaansa luotettavaa ja tehokasta suorituskykyä."

 

Sosiaalinen media

Danfoss Cool on virallinen sosiaalisen median kanavamme. Osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa

Coolselector®2 - Selkeä ohjelma kylmäkomponenttien valintaan

Coolselector®2 on markkinoiden selkein ammattilaisille suunnattu työkalu, jolla kaikkien kaupallisten kylmäjärjestelmien ja teollisen kylmän projektien suunnittelu käy kädenkäänteessä. Ainutlaatuinen työkalu yksinkertaistaa hankalatkin projektit. Ohjelmisto on aina käytettävissä, sillä se toimii sekä online että offline.

Haluatko tietää lisää?

Kiinnostaako asia sinua ja haluat tietää aiheesta lisää? Lähetä meille sähköpostia ja otamme sinuun yhteyttä.

 

Ole sosiaalinen Osallistu

Haluatko olla meihin yhteydessä?

Tutustu meihin ja osallistu keskusteluun