Danfossin kaupallisen jäähdytyksen ratkaisut on hyväksytty käytettäväksi vaihtoehtoisten kylmäaineiden R448A, R449A ja R452A kanssa


Valikoima komponentteja kaupalliseen kylmään ja tärkeimmät kylmäaineet

danfoss-solutions-for-commercial-refrigeration-approved-for-use-with-alternate-refrigerants-r448a-r449a-and-r452a Uusiin kylmäaineisiin siirtyminen kiihtyy ja LVIK-yhdistykset kehottavat alaa siirtymään pois R404A:n käytöstä. Jotta Danfoss voi tukea asiakkaitaan muutoksen tahdissa pysymisessä, yritys on tuonut markkinoille useita tuotetyyppejä yleisimmille pienen GWP-luvun kylmäainevaihtoehdoille – esimerkiksi R448A, R449A ja R452A – ja jatkaa Coolselector®-ohjelmiston päivittämistä kuukausittain.

- 8. elokuuta 2018 Julkaisija Danfoss Cooling

Danfoss kannustaa kaupallisia kylmälaiteammattilaisia vaihtamaan viivyttelemättä pienen GWP-arvon kylmäaineisiin – ja lupaa tukea siirtymisprosessin kaikkiin vaiheisiin. Epävarmuus kylmäainevaihtoehdoista ja tulevaisuuden saatavuudesta sekä väärinkäsitykset komponenttien soveltuvuudesta voivat estää joitain ryhmiä saavuttamasta taitoja ja tietoja, joita tarvitaan uusien kylmäaineiden valintaprosessissa.

Danfoss julkaisee siksi sarjan verkkoresursseja tueksi valinnalle, asennukselle ja jälkiasennukselle, ja on sitoutunut jatkamaan uusien lupaavien kylmäaineiden kanssa yhteensopivien komponenttien suunnittelua sitä mukaa, kun uusia kylmäaineita tulee markkinoille. Yritys tuo markkinoille myös kasvavan määrän monikylmäaineyksikköjä, joilla varmistetaan maksimaalinen joustavuus sekä nyt että tulevaisuudessa.

Pieniin ja keskikokoisiin kaupallisiin jäähdytyssovelluksiin, kuten kylmähuoneisiin, R404A-kylmäaineelle erinomaisia vaihtoehtoja ovat R448A, R449A ja R452A, R407 A/F -kylmäainevalikoiman täydentäjinä. R404A-kylmäaineen lyhyen käyttöiän ja kustannusten vuoksi on siirtyminen vaihtoehtoisiin, pienen GWP-luvun kylmäaineisiin johdonmukainen askel. Ratkaisuja on nykyään saatavilla kaikkiin jäähdytysjärjestelmän osiin, joita ovat muun muassa kompressorit, koneikot, lämmönvaihtimet, sähkö- ja termostaattipaisuntaventtiilit, solenoidiventtiilit, ohjaukset, sähköiset ohjaimet ja muut putkistokomponentit, matalan ja keskilämpötilan sovelluksiin. Uusia markkinoille tuotuja tuotteita ovat esimerkiksi EVR v2-, TE5-55-, TU-venttiilit, MLZ-, VLZ- ja MTZ-scroll- ja mäntäkompressorit sekä Optyma™-koneikot, joissa käytetään R448A-, R449A- ja R452A-kylmäaineita.

Suunnitelmassa R513A- ja R450A*-kylmäaineita voidaan käyttää vaihtoehtoina R134a-kylmäaineelle, sillä toimintateho on vastaava.

Yleensä käytetyissä elintarvikealan omakoneisissa sovelluksissa pitkän aikavälin ratkaisut painottuvat luonnollisiin kylmäaineisiin. Sovelluksiin, joiden kylmäainelataus on alle 150 g, Danfoss tarjoaa laajan valikoiman komponentteja, jotka soveltuvat eri A3*-kylmäaineille kuten R290 ja R600a. R513A on hyvä vaihtoehto täydentämään R404A-kylmäainetta, kun latausraja on yli 150 g tai kun A3-luokan kylmäaine* ei sovellu.

 

danfoss-solutions-for-commercial-refrigeration-approved-for-use-with-alternate-refrigerants-r448a-r449a-and-r452a-2 Cool Tools:

Uusille kylmäaineille sopivien komponenttien tunnistamisessa Coolselector® 2 on paras optio. Ohjelma voi antaa ehdotuksia, joista käyttäjän on helppo valita sopivat komponentit käyttämällä erilaisia parametreja, kuten jäähdytystehoa, kylmäainetta, höyrystymis- ja lauhtumislämpötilaa tai jotain muuta kylmäjärjestelmien kriittistä ominaisuutta. Useiden kylmäaineiden lisäksi Coolselector® 2 tukee myös laskelmia useisiin jäähdytysjärjestelmiin ja komponenttivalintaa kylmähuoneisiin.

Valintaohjelmisto toimii yhdessä pienen GWP-arvon työkalun ja kylmätikkusovelluksen kanssa. Niiden avulla asiakkaat voivat helposti löytää oikeat komponentit vaihtoehtoisille kylmäaineille määritetyt termodynaamiset ominaisuudet huomioiden.
*mallikohtainen


 

 

Sosiaalinen media

Danfoss Cool on virallinen sosiaalisen median kanavamme. Osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa

Haluatko tietää lisää?

Kiinnostaako asia sinua ja haluat tietää aiheesta lisää? Lähetä meille sähköpostia ja otamme sinuun yhteyttä.

 

Ole sosiaalinen Osallistu

Haluatko olla meihin yhteydessä?

Tutustu meihin ja osallistu keskusteluun