Danfoss auttaa sinua hyödyntämään EcoDesign-mahdollisuuden

compressors-for-air-conditioning-danfoss Vaikka suuri osa EcoDesign-direktiivistä painottuu CE-merkintään ja mahdollisuuteen myydä jäähdytysratkaisuja, kokonaisvaltaisella lähestymistavalla EcoDesign-direktiiviin ja LVIK-tuotekehitykseen voidaan saavuttaa paljon muitakin etuja. Danfoss on valmis tarjoamaan yhteensopiva ratkaisuja ja opastusta.

- 30. kesäkuuta 2018 Julkaisija Danfoss Cooling

Vaikka valmistajien on itse huolehdittava, täyttävätkö ne CE-merkinnän vaatimukset, jos haluavat myydä tuotteitaan EU:ssa, vaatimukset vaikuttavat yleisesti kylmäalan toimijoihin.

Kylmälaitteiden valmistajille EcoDesign-direktiivi on mahdollisuus noudattaa vaatimuksia nyt ja tulevaisuudessa ja hankkia kilpailuetuja EU:ssa ja sen ulkopuolella. Kylmälaitteiden omistajille, jälleenmyyjille ja järjestelmän asentajille lainsäädäntö on käännekohta kohti vastuullisempaa, energiatehokkaampaa ja kustannustehokkaampaa laitteistoa.

EU:n EcoDesign- eli energiaan liittyvien tuotteiden (ErP) direktiivi, ENTR Lot 1 2015/1095 ja 2015/1094 ammattikäyttöön tarkoitetuille jäähdytystuotteille, siirtyy seuraavalle tasolle 1.7.2018. Muutos koskee lauhdutinyksiköitä, ammattikäyttöön tarkoitettuja kylmä- ja pakastekaappeja, pikajäähdytyskaappeja ja prosessijäähdytyslaitteita.

Direktiivissä määritetään tuotteiden energiatehokkuuden pakolliset vähimmäisvaatimukset ja tarkoitus on parantaa tuotteiden yleistä suorituskykyä ja siten suojella ympäristöä epäsuoria CO2-päästöjä vähentämällä.

 

Koneikkojen energiatehokkuustavoitteet
  

Ensimmäisen vaiheen jälkeen 1.7.2016 koneikoiden energiatehokkuustasoista on tullut tiukempia. 1.7.2018 alkaen vuotuinen energiatehokkuuskerroin (SEPR) tai lämpökerroin (COP), jäähdytyskapasiteeteista riippuen, eivät saa alittaa näitä arvoja:

 

 

Erittäin tehokkaat koneikot

Danfoss OptymaTM -koneikot, sekä koteloituina että yksittäisinä tuotteina, ovat läpäisseet EcoDesign 2018 -vaiheen onnistuneesti kynnykset kirkkaasti ylittävillä SEPR- tai COP-arvoilla. Joillakin niistä on myös ASERCOM-sertifiointi, ja lista on saatavilla verkkosivulta. Sen lisäksi kaikissa valikoissa on nyt matalan GWP-arvon kylmäaineet, kuten R448A, R449A, R452A ja pian R513A sekä R290 yksittäisten kevyen kaupallisen segmentin laitteiden valikoimassa.

Tuotteiden CE-merkinnän avulla ammattilaiset ja loppukäyttäjät pystyvät valitsemaan varmasti vaatimustenmukaisia, tulevaisuudenkin vaatimukset täyttäviä tuotteita ja saavuttamaan huomattavia säästöjä energiankulutukseen. Läpinäkyvän lähestymistapansa mukaisesti Danfoss julkaisee tuotteidensa vuotuisen sähkönkulutuksen ja yrityssivustolla on julkaistu tietokaavio, jossa jäähdytyksen kWh-suhde on muutettu euromääräisiksi säästöiksi.

Tietokaavion tiivistelmä:
Vertailu OptymaTM Plus INVERTER -yksikön, jonka ASERCOM-sertifioitu SEPR on 3.84, ja markkinoiden vaihtoehtoisen, mekaanisesti säädeltyä tekniikkaa käyttävän tuotteen välillä (lähdetesti Danfoss).

Lisätietoja EcoDesign-direktiivistä:
Coolselector® 2 -valintaohjelma: tarkista EcoDesign-arvot ja tulosta raportti osoitteesta coolselector.danfoss.com.

 

ecodesign-infographic

Rapeaa leipää mukautuvalla tehonsäädöllä

OptymaTM Plus INVERTER -koneikko asennettiin 1,5 vuotta sitten ensimmäisen kerran hypermarketissa toimivaan leipomoon. Tehonsäädöllä varustettu koneikko on erinomainen valinta hyper- ja supermarketteihin sekä elintarvikekauppoihin.

Sosiaalinen media

Danfoss Cool on virallinen sosiaalisen median kanavamme. Osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa

Haluatko tietää lisää?

Kiinnostaako asia sinua ja haluat tietää aiheesta lisää? Lähetä meille sähköpostia ja otamme sinuun yhteyttä.

 

Ole sosiaalinen Osallistu

Haluatko olla meihin yhteydessä?

Tutustu meihin ja osallistu keskusteluun